2012. április 22., vasárnap

A paradicsom hámozása

Oktatófilm következik, képekben.
Menj ki a piacra. Multiban ne vásárolj zöldséget, esetleg zacskós kevert salátát, olasz koktélparadicsomot, banánt és citromot. Vegyél a recepthez megadott mennyiségű paradicsomot. Óvatosan hozd haza, ne törjenek össze és ne nyomódjanak meg. Rakj fel vizet forrni, közben szabadítsd meg a paradicsomokat a száruktól. Mosd meg őket, majd 1-2 milliméter mélyen vagdosd be kereszt alakban a tetejüket, vagyis a tő résszel szembeni oldalt. Rakj néhány darabot pár másodpercre a forrásban lévő vízbe, szűrőkanállal vedd ki őket és tedd hideg vízbe. Amikor annyira kihűltek, hogy meg tudod fogni, a szétnyílt héj részt egyszerűen húzd le és máris előtted a friss paradicsomhús. Darabold fel, a zöld, csuma részt távolítsd el mindből.
Mire használhatod? Bármilyen paradicsomos ételhez... paradicsom mártáshoz, leveshez, salátákba (a héj nélkül könnyebben emészthető), vagy Nyammm mozzarella tortácskájához.






1 megjegyzés:

  1. Micsoda trükk:) Szuper leírás:) A mozzarella tortácskában meg Te is profi vagy:)

    VálaszTörlés