2012. március 19., hétfő

Indul a mandula

Mondhatnám, indul a Magenta. Hónapok óta meg van a blog neve, a webhely is lefoglalva, már csak az idő hiányzott az elindításhoz. Na jó, egy kis bátorságot is kellett gyűjtenem. Az idő tehát adatott, ugyanis az Élet rendezett nekem szabadidőt, nekem csak rá kellett jönnöm, mihez kezdjek vele... már annyira magam körül éreztem ezt az egészet, hogy a megvalósítás nem várhatott.
Amióta elköltöztem a szülői házból, rendszeresen főzök, kísérletezem és fantáziámnak semmi nem szab határt. Sokszor készítek ételt abból, ami épp itthon van, így rengeteg új íz született már. Sodornak a véletlenek a főzés irányába, pl. tavaly szeptemberben elkezdtem szakácsnak tanulni.
Törekszem az egészséges étkezésre és életmódra, azért egy croissant a boulangerie-ből, vagy klasszikus ropi időnként lecsúszik. Hiszek abban, hogy az vagyunk, amit megeszünk. Magamon figyelgetem, hogy a különböző ételek milyen hatással vannak a szervezetem működésére, érdekesek a tapasztalok.
Amit nem engedek a konyhámba: sima fehér liszt, fehér cukor, aromák, light tej, margarin, kész étel (pl. szószok), mikrohullámú sütő, bolti kekszek (kivéve a háztartási kekszet), műhúsok.
Amit szeretek a konyhámban: tönköly liszt (ebből a fehéret is használom), nádcukor a világostól a muscovadoig, méz, vaj, vaníliakivonat és egyéb teljes értékű kivonatok, házi/teljes tej és növényi tej, Himalaya só, friss fűszernövények, friss husik, zabpehely és folytathatnám. Tehát mindennek a szervezetünk számára könnyedebb és elfogadható változata.
És, hogy miért kezdtem el a blogot? Barátaim, környezetem folyamatosan kérik a receptjeimet, nekik is szeretnék kedvezni. Elsősorban azonban, a blog a főzés adta örömöm kiteljesítéseként íródik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése